İMİDER, İstanbul Fuarı için yoğun hazırlık yapıyor

İnegöl Mobilya İhracatçıları Derneği (İMİDER) Başkanı Eyüp Selçuk Bozoklu, 23-28 Ocak 2024 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Mobilya Fuarı (IIFF2024) için yoğun bir hazırlık süreci başlattıklarını açıkladı.

Bozoklu, yaptığı açıklamada, “Dünya mobilya sektörünün prestijli fuarları arasında yer alan IIFF2024, dünyanın dört bir yanından 30 bini aşkın alıcı ve sektör profesyonelini buluşturacak. İnegöl firma ve markalarının yoğunlukta olduğu 1000’in üzerinde firmanın 3000’e yakın markayla katılımcı olarak yer alacağı IIFF2024, sektörün dinamiklerinin belirlendiği en önemli buluşmalardan biridir. Aynı zamanda metre kare büyüklüğüyle Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı olma unvanını da kazanmıştır.” dedi.

Bozoklu, IIFF2024’ün Türk mobilya sektörünün en önemli buluşmalarından biri olduğunu belirterek, “Bu büyük buluşmada her firma ve markanın 2024 yılı satış stratejileri şekilleniyor ve seyahatlerimizi bu yönde planlıyoruz. Aslında sadece satış stratejilerimiz değil modeller, renkler, yeni teknolojiler ve mobilya akımlarının belirlendiği bir fuar oluyor. Bu ikili görüşmeler sayesinde çok büyük dağıtıcılık-bayilik-franchise-satış noktası anlaşmaları yapıyoruz. Bu anlaşmalar sayesinde firma yöneticilerimiz bütçelerini ve yatırım planları yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Türkiye mobilya sektörünün önemine de değinen Bozoklu, “Türkiye mobilya sektörü büyüklüğü üretim tarafında yaklaşık 12 milyar dolar seviyelerine ulaşmıştır. Mobilya ihracatı da artış eğiliminde olup 5 milyar dolar seviyelerine ulaşmıştır. Türkiye ihracatına ve istihdamına yoğun katkı sağlayan mobilya sektörünün önemi her geçen gün artmaktadır.” diye konuştu.

Bozoklu, IIFF2024’ün Türk mobilya sektörünün küresel pazarda rekabet gücünü artırmaya önemli katkılar sunacağını belirterek, “Özellikle Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Afrika, Rusya, Amerika, Kafkasya bölgelerinden yoğun katılımlar bekliyoruz. Bu bölgelerdeki hedef pazarlardan alacağımız pasta paylarını ve ihracat rakamlarımızı artırabilmek için bu büyük buluşmayı üyelerimizle birlikte heyecanla bekliyor ve olabilecek en iyi şekilde hazırlıklarımızı son hızıyla tamamlamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum yaz

Yazacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra onaylanmaktadır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Zaten bir hesabım var

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ