İMİDER’İN HEDEFİ DÜNYA İLE YARIŞAN İHRACATÇI OLUŞTURMAK

Türkiye ve Dünya’dan mobilya sektörüne ilişkin son değerlendirmeler ve İnegöl Mobilya İhracatçıları Derneği (İMİDER) olarak bu alanda yaptıkları çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İMİDER Başkanı Eyüp Selçuk Bozoklu, hedeflerinin birbirini rakip olarak görmeyen, Asyalı ve Avrupalı mobilya üreticileriyle yarışan bir ihracatçı topluluğu oluşturmak olduğunu söyledi.

İnegöl Mobilya İhracatçıları Derneği (İMİDER) Başkanı Eyüp Selçuk Bozoklu, mobilya sektörüne dair Türkiye ve Dünya’daki son gelişmeler, hedefler, beklentiler, Ekim ayında yapılacak 47. MODEF Expo Fuarı ve İMİDER’in faaliyetlerini Mobilya’nın Başkenti Gazetesi için değerlendirdi. Pek çok konuda görüşlerini ifade eden Bozoklu, İMİDER olarak hedeflerinin de dünya ile yarışmak olduğunu dikkat çekti.

2022 YILI HIZLI BAŞLADI AMA DEVAMINDA DURAĞANLAŞTI

Açıklamasına mobilya sektöründe 2022 yılını değerlendirerek başlayan İnegöl Mobilya İhracatçıları Derneği (İMİDER) Başkanı Eyüp Selçuk Bozoklu, fuar süreci ile 2022 yılına hızlı başlayan mobilya sektörünün tüm Dünya’yı etkisi altına alan enflasyon ve stagflasyon ile durgunlaştığını söyledi. Bozoklu, “Pandemi döneminde yaşanan iş yoğunluğundan sonra bir durgunluk olacağını tahmin ediyorduk. Fakat bu kadar büyük bir durgunluk beklemiyorduk” dedi.

MODEF EXPO İNEGÖL’ÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI

Yaklaşan MODEF Expo için de değerlendirmelerde bulunan Bozoklu, “Derneğimize kayıtlı üyelerimiz fuar için aktif ve potansiyel müşterilerini bilgilendirdi. Şehrimize davet ettiler. MODEF Expo İnegöl’ün Dünya’ya açılan en önemli kapılarından biri. İstanbul Fuarı ve Modef Expo’nun ihracat odaklı olması ve Dünya’nın dört bir yanından misafirlere ev sahipliği yapması firmaların neden gelmesi gerektiğinin en büyük cevabı” diye konuştu.

İNEGÖL MOBİLYASI KALİTE VE TASARIMDA ÖNE ÇIKIYOR

Başkan Bozoklu, açıklamasında “İnegöl Mobilyasını diğer mobilyalardan farklı kılan özellikler nelerdir?” sorusuna da yanıt verdi. Bozoklu, “İnegöl Mobilyasını diğer mobilyalardan farklı kılan en büyük özelliğin tasarım olduğunu düşünüyorum. Rakiplerine nazaran daha katma değerli ve tasarım odaklı mobilyalar üretmesi İnegöl’ü ön planı çıkaran etkenlerin başında geliyor” ifadelerinde bulundu.

İMİDER olarak İnegöl Mobilyasına yönelik çalışmaları hakkında da konuşan Eyüp Selçuk Bozoklu, “Bizler İMİDER olarak yüzden fazla ülkede İnegöl Mobilyasının tanıtımını yapan ihracatçılar derneğiyiz. Bu zamana kadar şehrimize ve ülkemize birçok katkımız oldu. Derneğimiz bünyesinde bulunan insan kaynakları departmanı ile birçok firmayı meslektaşlarımızla, meslektaşlarımızı da birçok firma ile buluşturduk. 2 senede 140 üyemizi işe yerleştirdik. En büyük amacımız doğru personeli doğru firma ile buluşturabilmek. Şu an da bir URGE çalışması organize ediyoruz İMOS ile birlikte. URGE kapsamında B2B planlıyoruz. Şu an URGE kapmasında alıcı heyetlerini ülkemize davet ettik ve 35 firma bile birlikte Kuzey Avrupa, Afrika ve Güney Amerika’ya B2B organize ediyoruz. Bilgilendirici, eğitici seminerler ve organizasyonlar düzenliyoruz. Ayrıca İnegöl Mobilyasına hizmet veren meslektaşlarımıza dil ve mesleki eğitim veriyoruz. Dernek binamızda İngilizce eğitimlerin yanı sıra genç arkadaşlarımıza mesleki, operasyonel ve aktif satış alanında da kariyer odaklı eğitimler ve toplantılar organize ediyoruz. İnternet sitemiz www.imider.org üzerinden nakliye ve navlun sistemini aktif ettik. Hem insan kaynakları hem de nakliye sistemi sayesinde birçok firmaya personel ve nakliye konusunda yardımcı oluyoruz. Bir tık ile firmalar gereken ekipman tekliflerine erişebiliyorlar” açıklamalarında bulundu.

HEDEFİMİZ DÜNYA’YLA YARIŞAN BİR İHRACATÇI TOPLULUĞU OLUŞTURMAK

Son olarak İMİDER olarak hedeflerinden söz eden Eyüp Selçuk Bozoklu, “En büyük hedefimiz; birbirini hedef, rakip olarak görmeyen, Asyalı ve Avrupalı meslektaşlarımızı rakip olarak gören, İnegöl’ün ve ülkemizin ihracatını maksimum seviyeye çıkarmaya çalışan bir ihracatçı topluluğu oluşturmak ve her zaman en iyiyi hedefleyen bir dernek olmak” dedi.

Yorum yaz

Yazacağınız yorumlar kontrol edildikten sonra onaylanmaktadır.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL

KAYIT OL

ÜYE GİRİŞİ

Zaten bir hesabım var

YENİ ŞİFRE

ÜYE GİRİŞİ